ترفند کاربردی در شست و شوی قالی

ترفند-کاربردی-در-شست-و-شوی-قالی

بدون شک خانه‌ای که افراد در آن زندگی می ‌کنند در بردارنده همه جنبه های خصوصی زندگی آن ها است و لحظات جادویی برایشان اتفاق می افتد. با پیشرفت تکنولوژی این روزها، تنها با صرف ۲۰ دقیقه وقت می توان یک فرش را شسته و خشک کرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این کار حتی از شست و شوی لباس در ماشین لباسشویی هم کمتر وقت می گیرد.

 حالا بهتر است با هم مروری بر روی ترفند های مناسب شست و شوی قالی داشته باشیم:

بلافاصله بعد از ریخته شدن لکه را پاک کنید.

برای جلوگیری از لکه شدن مواد روی قالی بهتر است به سرعت آن را تمیز کنیم. با یک تمیزکننده فرش قادرید بیشترین مایع را قبل از نفوذ در فرش، جمع کنید. اگر تمیزکننده فرش در دسترس ندارید، به شما پیشنهاد می کنیم از چند ورق غلتک آشپزخانه برای جذب لکه استفاده کنید. هیچ گاه در موقع پاک کردن لکه آن را با دستمال نمالید زیرا با این کار مایع بیشتری به خورد فرش می رود.

قبل از هر کاری ابتدا جاروبرقی بکشید.

قبل از این که شروع به شستن فرش ها کنید بهتر است هر آلودگی سطحی را از روی آن پاک کنید. با این کار شما جذب شامپو فرش و مواد شوینده را بیشتر می کنید. این کار مخصوصاً بعد از یک جشن و یا مراسم تولد خیلی کار ساز خواهد بود. با کمک جارو برقی تمام مواد درشت را جمع کرده و شست و شو را آسان تر می کنید.

تهیه یک محلول مناسب امری لازم و ضروری است.

گاهی اوقات بعضی از خانم ها طبق گفته اطرافیان وسوسه می شوند از یک محلول غیر استاندارد برای تمیز کاری استفاده کنند، اما در حقیقت این اصلاً ایده خوبی نیست.

فراموش نکنید که محلول های ضعیف قادرند به قالی و فرش شما آسیب برسانند و در برخی از موارد ضمانت نامهٔ آن را هم باطل می کنند. فرمول بندی محلول های تمیز کنندهٔ مخصوص فرش که برای پاک کردن قالی طراحی شده اند از کف اضافی جلوگیری می کنند، زیرا کف زیاد باعث می شود تا پاک‌ کنندهٔ باقیمانده مواد را به فرش بچسباند، در نتیجه این کار کثیفی بیشتری جذب آن می کند. با کمک محلول های مناسب شستشوی فرش شما می توانید به راحتی با محل های پر لکه و کثیف مقابله کنید.

برای گرفتن نتیجه بهتر از تمیز کردن فرش، همیشه سعی کنید از محلول های مخصوص تمیز کاری استفاده نمایید. زمانی که فرش های شما از پشم بود، حتماً محلولی که آرم «مورد تأیید برای پشم» روی بطری آن باشد را مصرف کنید تا بعداً برایتان مشکلی پیش نیاید.

در ابتدای کار یک قسمت کوچکی از فرش را برای بررسی محلول پاک کننده انتخاب کنید.

اگر تاکنون فرش های خود را نشسته اید، بهتر است در ابتدای کار پاک کننده فرش را در یک قسمت کوچک و حتی الامکان در گوشه آن امتحان کنید، تا با سرعت و تأثیر محلول و عملکرد پاک کننده به خوبی آشنا شوید. برای این که مطمئن باشید خدایی ناکرده استفاده از این محلول روی فرش اثر منفی و مخرب نمی گذارد به شما توصیه می کنیم با فروشندگان یا تولید کنندگان با تجربه در این زمینه مشاوره کرده و از آن ها در مورد این موضوع کمک بگیرید.

برای گرفتن نتیجه بهتر گندزدایی کنید.

برای فرش های خیلی کثیف که عمق لکه در آن ها زیاد است و قبلاً هم تمیز نشده اند، بهتر است قبل از شروع تمیز کاری فرش، از محلول های تمیزکنندهٔ گندزدا استفاده کنید. اگر روی بطری برخی از مدل های آن را بخوانید کاملاً مشخص شده که این مواد دارای کیت گندزدایی هم می باشد. ولی در مجموع محلول های گند زدا از یک جفت اپلیکاتور و یک بطری محلول به طور جداگانه تشکیل شده اند.

در برخی موارد دیگر هم محلول های گندزدا به صورت اسپری بطری در بازار موجود هستند. در این روش ابتدا محلول گندزدا را روی قسمت های بسیار کثیف اسپری می کنیم و بعد چند دقیقه صبر می کنیم تا لکه ها تمیز شوند. ولی برای فهمیدن دقیق کارکرد آن بهتر است دستورالعمل های روی بطری محلول را به دقت مطالعه کنید.

تمیز کاری را دورتر از درب ورودی شروع کنید.

زمانی که این را می شنوید با خودتان فکر می کنید منظور چیست؟ در واقع مطلب کاملاً روشن است! برای شروع تمیز کاری فرش بهتر است از گوشه هایی که از در دورتر هستند کار خود را شروع کنید و بعد به سمت درب بیایید. مزیت این نوع پاک‌سازی و تمیز کاری این است که دیگر شما لازم نیست روی فرش مرطوب راه بروید و پاهایتان خیس شود.

تمیز کاری در خطوط هم‌پوشانی مستقیم بهتر نتیجه می دهد.

برای این که یک تمیزکاری کامل و اصولی داشته باشید، ضربه های موازی با پاک‌کنندهٔ قالی به آن وارد کرده و با این کار یک هم‌پوشانی کوچک ایجاد نمایید تا از حرکت کردن لکه ها جلوگیری شود. نکته مهمی که این جا باید حتماً توجه کنید این است که تمیزکنندهٔ فرش را با نصف سرعتی که جاروی مستقیم می کشید، روی قالی حرکت دهید. همیشه استفاده کردن پایدار و مستمر هر چیزی بهترین نتایج را به دنبال دارد!

بیش از حد نیاز قالی را خیس نکنید.

فرش خود را تا نقطه ای که قرار است تمیز کاری کرد خیس کنید. خیس کردن بیش از اندازه باعث می شود تا خشک شدن آن هم بیشتر طول بکشد.

برای جلوگیری از اشباع شدن فرش از آب، بهتر است 3-4 قسمت آن را بیشتر خیس نکنید. ضربه های خشک را بیشتر از ضربه های خیس استفاده کنید و کار خود را با ضربه های ثابت خشک به اتمام برسانید تا زمانی که دیگر آبی در فرش باقی نماند.

تا جایی که امکان دارد آبکشی را حتماً انجام دهید.

بعد از این که کاملاً همه لکه و مواد اضافی را از روی فرش پاک کردید و مطمئن شدید که دیگر جای کثیفی باقی نمانده بهتر است قبل از اینکه بصورت عادی خشک شود، شروع به آب کشی کنید تا همه مواد شوینده به طور کامل از فرش خارج شود و بعداً باعث پوسیدگی آن نشود. بعد از شستشو با کمک محلول هیدرولیکی، قبل از اینکه فرش کامل خشک شود، هر گونه مواد باقی مانده را از روی فرش حذف کنید.

روی لکه های کثیف تر بیشتر تمرکز کنید.

بیشترین لکه ها را معمولاً می توان در مکان های پر رفت و آمد منزل مانند راهروها، درب اتاق ها و ورودی مشاهده کرد. به شما توصیه می کنیم که در زمان شست و شوی قالی تمرکز زیادی روی این قسمت ها بگذارید.

در ابتدا این مناطق را گندزدایی کرده و بعد با کمک محلول های شستشو، خاک و کثیفی آن ها را از بین ببرید. اگر در روی فرش با لکه های روغنی روبرو شدید بدون شک باید بیشتر از یک بار محلول گندزدا استفاده کنید، زیرا این مواد در بین الیاف فرش فرو رفته و آن ها را بسیار خشن می کند.

در تمیز کاری فرش ها از شستن شکاف و گوشه ها غفلت نکنید.

خوشبختانه در بین تمیزکننده های فرش، مواد مخصوصی برای تمیز کردن لبه ها هم وجود دارد. با کمک این محلول ها دقیق تا بالای کناره ها را تمیز کنید، اما بدون شک همیشه در فرش گوشه و شکاف هایی وجود دارد که جارو برقی نمی تواند برای تمیز کاری به آنها دسترسی داشته باشد. برای این که به راحتی بتوانید همهٔ آن ها را تمیز کنید به شما توصیه می کنیم با کمک یک جارو و شیلنگ این کار را با قدرت انجام دهید.

در زمان تمیز کاری درب و پنجره ها را باز بگذارید.

این را فراموش نکنید که بهترین و مناسب ترین تمیزکنندهٔ فرش می تواند بیشترین مقدار رطوبت را جمع کند، مخصوصاً اگر از نوع تمیزکاری گرم هم باشد. برای این که سرعت خشک شدن فرش ها را تسریع کنید، درب ها و پنجره ها را در فصول گرم در زمان کار باز بگذارید  و در فصل های سرد لوازم گرمازا را با یک درجهٔ کم روشن نگه دارید. اگر با احتیاط و مراقب زیاد فرش ها را شستشو دهید و بیش از حد آن ها را خیس نکنید، ظرف یک ساعت حتماً خشک می شوند.

تمیز کاری و شستشو را به صورت مرتب انجام دهید.

سعی کنید فاصلهٔ ما بین هر شستشو را زیاد نکنید! حتی اگر شما جز افرادی هستید که هر روز جارو می کشید، بازهم لازم است تا به طور منظم و سر وقت فرش های خود را شستشو دهید. علت این کار این است که مقدار زیادی از خاک در بافت فرش به دام می افتد و مسلماً با جارو برقی نمی توان آن ها را دقیق پاک کرد.

وقتی روی فرش راه می رویم ناخود آگاه خاک ها بیشتر در آن فرو می روند. چون این خاک ها یک حالت سایندگی و گرد و غبار مانند دارند  و در الیاف فرو رفته و باعث آسیب رساندن و خشک شدن فرش می شوند. شستشوی مرتب و به موقع می تواند از این اتفاق جلوگیری کند و عمر قالی شما را بیشتر کرده و در هزینه هایتان صرفه جویی کند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *